القائمة الرئيسية

الصفحات

lastPost

حلول كتاب النشاط Work Book - ثاني ثانوي - Traveller 3 - الترم الأول

Window on the world
P4
A:

1- encouraged
2- entertain
3- focus
4- combines
5- holds
6- experienced
7- educated
8- increased
9- admire
10- commented

B:

1- customs
2- strangers
3- resort
4- exhibits
5- purpose
6- take place
7- trying out
8- replica
9- actually
10- marvel

C:

1- are you planning
2- don’t know
3- play
4- am spending
5- hope
6- are you packing
7- are you going
8- am visiting
9- work
10- see
11- hope


P5
D:

1- does his bag belong
2- are visiting
3- are going – sounds
4- combines – agree
5- look – know

A:

autumn
elevator
trousers
football
vacation
cell phone
petrol
check
garbage
trainers
chips

B:

1- d
2- g
3- a
4- e
5- h
6- b
7- f
8- c

C:

1- caused
2- figured out
3- awesome
4- pedestrian
5- accent
6- directions
7- turning
8- misunderstanding

D:

1- Which mobile phone is more expensive?
2- What would you like with your sandwich?
3- What did you buy yesterday?
4- When are you staring university?
5- Who lives next door to Saad?
6- Where did they go for their summer holidays?
7- Why are you buying a new computer?

E:

1- when Tom's graduation is?
2- tell me where the park is?
3- why he left so soon?
4- who Ali's teacher is?
5- tell me how you operate this machine?
6- How many people attended the wedding ceremony?


P7
Vocabulary:
A:

1- d
2- f
3- a
4- b
5- g
6- c
7- e

B:

1- questionnaire
2- advantages
3- immediate
4- imports


P8
C:
I'm working at a restaurant near the city centre. It's very popular with young people so working there is great. However, there's also a lot of work. My boss is a very hardworking man and a friend of my father. I earn good money so I'm saving to buy a new computer. When I'm not working, I visit my friends and play sports. I also spend time with my family.


P9
A:

1- awareness
2- mood
3- curiosity
4- warning
5- joy
6- achieve

B:

1- were you
2- went
3- was
4- did you have
5- made
6- spent
7- came
8- did you do
9- stayed
10- had

C:

1- b
2- a
3- b
4- b
5- b


p10

D:

1- b
2- a
3- c
4- a
5- b
6- c
7- a
8- b

Vocabulary:
A:

1- c
2- a
3- b
4- e
5- d

B:

1- get together
2- feel like
3- pick – up
4- within walking distance
5- applied for


p11
C:

1- alone
2- routine
3- life
4- relaxing
5- access
6- monotonous
7- crowded
8- exhausting

D:

on the corner of the 4th Street and Palestine Road. Once you get off the bus, you turn right into Palestine Road and go straight until you get to the end of the block. There you must turn left onto 5th Street. My house is on the right. Just look for number 26


p12:
A:

1- used
2- who
3- from
4- me
5- when
6- to
7- got
8- and

B:

1- b
2- c
3- b
4- b
5- b
6- a


Heroes

p14
A:
1- b
2- a
3- c
4- b
5- c
6- c
7- c
8- c

B:
1- keep off
2- take on
3- keep on
4- turned off
5- turn on
6- put off
7- put on

C:
1- Dad was helping me while Mum was cooking
2- They were having a meeting when his mobile rang
3- As he was driving home, his car broke down
4- Bob was having a cup of coffee while Ali was talking on the phone
5- Rami was studying when he fell asleep
6- The boy was playing in the garden when it suddenly started raining

D:
1- happened
2- was returning
3- found
4- did you do
5- took
6- gave
7- didn’t sleep
8- did you have
9- was sleeping
10- woke
11- opened
12- saw
13- was still dreaming
14- were imagining


p16:
A:
1- wealthy
2- ancient
3- curious
4- powerful
5- trust
6- claims
7- recognized
8- favour
9- possessions
10- response
11- luxury

B:
1- a
2- c
3- c
4- b
5- c
6- c

C:
1- Ibrahim, who is a friend of mine, speaks French fluently.
2- It is an expensive restaurant where lots of famous people eat.
3- Mary, whose mother is a Math teacher, is our new classmate
4- You shouldn’t miss the Chinese circus which is traveling around the world
5- The man who you met at my house is a talented painter
6- The holiday resort where they stayed last summer was really luxurious

Vocabulary:

A:
1- b
2- d
3- a
4- e
5- c


1- were in your shoes
2- as for
3- deal with
4- burst into flames
5- sense of humour

B:
1- risk
2- pressure
3- appreciate
4- loud
5- trapped


p18
C:
type
know
is
a
for
sociable
spends


Vocabulary:
A:

1- c
2- c
3- a
4- b
5- c
6- c
7- a

B:

1- as noisy as
2- the silliest
3- colder than
4- as well as
5- less than
6- the most amazing

C:

1- as hardworking as Inas
2- most interesting story we have ever read
3- earlier you wake up, the sooner we'll be there
4- eat as many vegetables as Inas
5- better and better
6- History is more interesting than Maths
7- The worst player on the team


P20
D:

1- while he was walking
2- which I watched yesterday
3- where I used to work
4- whose mother is a
5- put off the meeting

Vocabulary:
A:

1- b
2- e
3- a
4- c
5- d
6- g
7- f


1- As soon as
2- At first
3- to my mother
4- crashed into
5- after a while


p21
C:

1- recently
2- at first
3- when
4- after a while
5- then
6- when


p22
A:

1- b
2- a
3- c
4- b
5- a
6- c
7- b
8- c

B:

1- C
2- A
3- B
4- A
5- C
6- A
7- B
8- C

Work and Leisure
P24
A:

1- b
2- a
3- a
4- b
5- b
6- b
7- a
8- c
9- c
10- b

B:

1- e
2- a
3- d
4- b
5- c

1- on top of that
2- out of the ordinary
3- for ages
4- out and about
5- is – into


C:

1- have been waiting – for
2- never – before
3- been – yet
4- called
5- has been learning – for
6- done – so far


p25
D:

1- has been
2- learnt
3- has read
4- was
5- started
6- has been writing
7- didn’t know
8- has written
9- has already sent
10- have been working
11- haven’t finished
12- came across
13- haven’t been
14- called
15- hasn’t arrived


Vocabulary:
A:

1- furious
2- delighted
3- delicious
4- peckish
5- amazed
6- terrified
7- huge
8- exhausted
9- fascinating

B:

1- d
2- e
3- c
4- a
5- b


1- grab a bite
2- am off to – hold on
3- what's up with
4- chill out


p26:
C:

1- mustn’t park your car here
2- needn't to come if you feel ill
3- has to look after his little sister while his parents are away
4- need to finish their projects by Wednesday
5- mustn't panic during an earthquake
6- don’t have to buy more fruit


D:

1- had better
2- would rather
3- 'd better
4- had better
5- 'd rather


E:

1- had better water those plants or they will die
2- would rather study at home than go to the library
3- had better not eat so many sweets
4- had better start studying more or they will fail the final exam
5- would rather have a salad and fruit juice


p27
Vocabulary:
A:

1- access
2- research
3- essay
4- socializing
5- staff
6- keep fit
7- settled into
8- provided
9- correcting
10- creative
11- competitive
12- active



p28
B:
My new neighbourhood is actually very nice. It's located in the suburbs so it's much greener and quieter than my old neighbourhood.  We are now living in a bigger house so I've finally got my own room. My mother let me do what I wanted with it so I painted it pink and put up lots of pictures on the walls. In the beginning, I was very lonely because I didn’t have any friends. Things are better now school has started and I have met lots of friends 



P29
Vocabulary:
A:

1- income
2- expression
3- upset
4- clear
5- responsibility
6- image

B:

1- c
2- a
3- b
4- c
5- b

C:

1- Remind Jafar about the meeting otherwise he may forget about it
2- He must be very tired
3- She cant be her mother
4- You could have a serious accident
5- It might rain later on in the day

D:

1- have
2- of
3- make
4- in
5- as
6- into
7- up
8- could

Vocabulary:

A:

1- status
2- clerk
3- task
4- training
5- applicants
6- report


p31
B:

1- e
2- a
3- f
4- c
5- b
6- d

C:

1- c
2- f
3- a
4- e
5- b
6- d

D:

1- pleasant
2- polite
3- reliable
4- punctual
5- essential
6- available
E:

1- ambitious
2- literate
3- interest
4- fluent
5- experienced
6- suitable
7- ability
8- previous


p32

I'm twenty four year old university graduate. I have completed a BA Honours degree in Advertising and Marketing. I am also proficient in English and Turkish which I feel makes me suitable for the position advertised. 

As far as work experience is concerned, I have been working full –time for over a year in a small advertising company. Although I am satisfied with my job, I feel that I would much rather work for a company such as yours, which provides employees with better future prospects.

Concerning my personal interests, I am an active member of various environmental groups. Besides this, I'm also a member of a Health and Fitness Club. I enjoy participating in various sports activities and keeping fit

P33
A:

1- b
2- c
3- c
4- b
5- a

B:

1- haven’t cooked spaghetti for
2- long has it been since
3- has been playing tennis
4- cant be Naim's father
5- would rather stay in tonight
6- had better see a doctor
7- must be tired
8- don’t have to come

C:

1- G
2- B
3- F
4- C
5- A
6- D


Planet Earth


P36
A:

1- c
2- b
3- c
4- b
5- c
6- a
7- b
8- a
9- c
10- a

B:

1- d
2- e
3- b
4- c
5- a


1- miss out
2- volunteered
3- reduced
4- join
5- explore

C:

1- have arrived
2- be traveling
3- will
4- have prepared
5- will be
6- is organizing
7- be
8- are going to inform
9- to be
10- will volunteer
11- will help

D:

1- I promise I will return tomorrow
2- I am going to buy a new one this evening
3- I will have finished by the time Mum gets home
4- At 8'clock we will be flying over the Alps
5- I hope it wont be raining this time


P38:
A:

1- c
2- g
3- e
4- f
5- a
6- d
7- d


1- hopeless case
2- for starters
3- big deal
4- so what
5- global warming – according to
6- cool off

B:

1- disturbed – interrupt
2- gave up – gave in
3- raise – rises
4- petrol – oil
5- hot – warm


p39:
C:

1- c
2- a
3- c
4- b
5- b
6- c

D:

1- If it were sunny, we would go swimming
2- If he takes part, he will win first prize
3- If I had a car, I wouldn’t use public transport every day
4- Unless he apologises, I won't speak to him again
5- If I could do it on my own, I wouldn’t ask for your help
6- If I were you, I wouldn’t eat junk food.


P40
Vocabulary:
A:

1- educational
2- environment
3- endangered
4- effective 
5- unspoilt
6- damaged
7- signed
8- attracted
9- planning
10- threat
11- skills
12- argument
13- coastline


p41

I'm sorry that I haven’t written for long but I've found a part time job which has been keeping me very busy


In your letter you asked me about what kind of fund-raising event you could host to raise money for the project. Maybe you could organize a festival! That way people can enjoy themselves while helping to raise funds for this cause
Regarding coming over for the weekend, I'd love to. I will not only be seeing you but I will also be helping you.


P42
A:

1- researchers
2- creature
3- inability
4- shiny
5- existence
6- illegal

B:

1- deer
2- lizard
3- butterfly
4- pint
5- inch
6- ounce

C:

1- many
2- few
3- some
4- much
5- very little
6- a lot of
7- no

D:

1- a
2- the
3- -
4- the
5- A
6- an
7-
8- -
9- -
10- the
11- -
12- the
13-
14- A
15- -
16- a
17- -  

E:

1- a
2- c
3- b
4- c
5- b
6- a
7- c
8- b


p44
A:

1- limited
2- dispose
3- conventional
4- disease
5- practical
6- hazard

B:

1- d
2- a
3- f
4- b
5- e
6- c


1- rainfall
2- dependant
3- retirement
4- improved
5- solar-powered


p45:
C:

A- 4
B- 3
C- 1
D- 5
E- 2

Round –up
A:

1- destruction
2- hopeless
3- harmful
4- awareness
5- recycling
6- environmentally
7- alternative
8- difference


p46
B:

1- T
2- F
3- NM
4- F
5- T
6- F

That's Incredible!
P47
5a: 
A:

1- a
2- c
3- b
4- b
5- b
6- a
7- c
8- b

B:

1- d
2- d
3- a
4- c
5- b
6- c
7- a


  C:
1- happened
2- had gone
3- had
4- had played
5- were
6- fell
7- was sleeping
8- heard
9- woke up
10- was
11- had been trying
12- heard
13- turned out
14- had decided

A:

1- grew up
2- make up
3- pick – up
4- taken up
5- put – up
6- brought up
7- gone up
8- held up
9- turned up
10- call up


p49:
B:

1- pursue
2- robber
3- rush
4- odd
5- detective
6- reckon
7- immediately


a- detective
b- odd
c- pursued
d- immediately
e- rushed
f- robber
g- reckon

C:

1- told – needed
2- said – was feeling
3- would tell – saw
4- had looked – the previous day
5- had already seen – didn’t want
6- was sure – was lying

D:

1- that she didn’t like that novel because it was really boring
2- that we should visit the dentist regularly
3- that they were going on holiday to Lebanon that year
4- that the Martins had bought a beautiful house in the countryside
5- that I could go out when I finished my homework
6- that he would post the letters for me on his way to work
7- that he had gone to the new shopping centre the previous day


p50
Vocabulary:
A:

1- glorious
2- cliffs
3- trade
4- destination
5- glimpse
6- world
7- definitely


p51
B:

1- ruins
2- towers
3- magnificent
4- outstanding
5- mosque
6- traditional
7- architecture

Vocabulary:
A:

1- confirm
2- victims
3- pan
4- action
5- charged
6- leftovers
7- thief
8- released


B:

1- on time
2- once upon a time
3- in time
4- from time to time
5- by the time
6- for the time being
7- in no time
8- are against
9- be up
10- is over
11- be off
12- is for
13- are up to
14- were after
15- was about

C:

1- if the boys were going bowling the following Thursday
2- if he had locked the door before leaving his house
3- if he knew how to ski
4- to stand behind the line
5- if he could pass him the salt


D:

1- The little boy denied that he had broken the window the previous day
2- Alex begged his father to let him go to the festival that day
3- My brother suggested that we should have chicken for dinner
4- The customer complained to the manager that he wasn’t at all satisfied with the service at that restaurant
5- Mike reminded me to buy some bread when I returned


P53
E:

1- "Where have I left my car keys?"
2- "Is there a discount?"
3- "Don’t make noise"
4- "What time does your plane leave tomorrow morning?"
5- "Who directed this documentary?"
6- "What happened last night?"

F:

1- robbery
2- robbers
3- thankfully
4- owner
5- criminals
6- theft
7- fingerprints


p54
A:

1- urgent
2- quickly
3- went out
4- make out
5- tripped
6- alarm system
7- appeared
8- incident


p55

Because he was feeling tired and his eyelids were getting very heavy, he decided to stop somewhere to take a nap
The route he had chosen was not the one he usually took, as some colleagues had told him that it was much shorter and that it could get him home nearly two hours earlier

Although it was dark and isolated, Jeremy was too tired to even to think about feeling scared. He had only been sleeping for about thirty minutes when somebody knocked on the driver's window
Jeremy felt obliged to say yes even though he didn’t trust the man 
Just as down was breaking, they arrived at the outskirt of the town
When he saw it, it was too late
To his astonishment, he wasn’t hurt but that wasn’t the only strange thing

Round up:
A:

1- in
2- as
3- to
4- out
5- where
6- no
7- in
8- from

B:

1- c
2- a
3- c
4- b
5- a
6- d



On the move
6a:
P57
A:

1- ticket
2- journey
3- tour
4- site
5- reached
6- bring
7- take
8- get

B:

1- constructed
2- combining
3- guarantee
4- persuade
5- appreciate
6- restored
7- afford
8- specialty
9- supervision
10- attraction
11- canal
12- route
13- accommodation
14- border
15- enjoyable
16- pros and cons






p58:
C:

1- used
2- is thought
3- have ever been built
4- are provided
5- chose
6- were taken
7- was designed
8- stayed
9- was delivered
10- were laid
11- enjoyed
12- was served

D:

1- This secret must not be releaved to anyone
2- Fresh fruit and vegetables are brought to our restaurant everyday
3- A new sports centre will be built in my city
4- The rooms had been cleaned by 10:30
5- The exercise has been explained twice
6- Maria was taken to the doctor


Vocabulary:
A:

1- h
2- e
3- a
4- c
5- d
6- f
7- b
8- g

1- holiday destination
2- beauty salon
3- return ticket
4- business centre
5- peak season
6- conference room
7- weather forecast
8- room service

B:

1- c
2- a
3- b
4- c
5- b
6- a
7- c
8- b


p60
C:

1- c
2- b
3- a
4- b
5- c
6- b

D:

1- George wasn’t feeling well, he went to school
2- as not to wake up the baby / that we won't wake up the baby
3- of studying hard, Amani didn’t pass the test
4- to the bad weather conditions, the match has been cancelled
5- they can get a good night's sleep
6- I like to eat healthily, I'm going to eat all that fruit


P61
A:

1- traffic jam
2- frequent flyer card
3- driving license
4- boarding pass
5- Window seat
6- Flight number
7- Check in desk

B:

1- e
2- a
3- d
4- c
5- b

C:

1- freedom
2- flexible
3- wheelchair
4- aisle seat
5- comfort
6- luggage


D:
Although many people believe that riding a bicycle is an ideal way to get around the city, I believe that cycling has several disadvantages. It can be dangerous to cycle on busy roads with other vehicles. It is unhealthy to breathe in the exhaust fumes from cars and buses. In addition, a bike is very easy to steal even if I tied with a chain and lock. The weather can affect riding conditions and you can only carry a limited number of things with you

A:

1- at first
2- at the age of
3- at once
4- at last
5- at the moment
6- at the latest
7- at least
8- in a bad mood
9- in detail
10- in a hurry
11- in particular
12- in a mess
13- in general
14- in other words


B:

1- consequences
2- commonplace
3- personal
4- popularity
5- version
6- forward

C:

1- educational
2- monthly
3- dependent
4- additional
5- daily
6- national
7- confident
8- costly


D:
1- d
2- d
3- c
4- d
5- b
6- b


p64
E:

1- were asked to go to bed early tonight
2- of photos were being taken during the race
3- is expected to win a Nobel Prize this year
4- is going to be watched by millions of people
5- living room is being painted at the moment
6- is said that Mr Jones is the man who helped the police to solve the mystery



F:

1- in order to return
2- due to the heavy
3- even though I was
4- so that he could
5- will be prepared by
6- had been painted
7- exercise must be done
8- in spite of studying

Vocabulary:
A:

1- d
2- b
3- e
4- c
5- a

p65
B:

1- relatively
2- refreshing
3- appealing
4- giant
5- economical
6- tour operators

C:
1- D
2- A
3- B
4- C

A- firstly
C- in my opinion


P66
A:

1- a
2- c
3- a
4- a
5- a
6- b


p67:
B:

1- A
2- E
3- G
4- D
5- F
6- C


Up-to-date
Module 7
P68

A:

1- a
2- c
3- a
4- b
5- b
6- c
7- c
8- b

B:
1- b
2- c
3- a
4- d

1- unlikely
2- rather than
3- methods
4- conversation

C:
1- lending
2- to come
3- prevent – cheating
4- meeting
5- to hear
6- to become
7- speaking

D:
1- watching
2- to leave
3- to send
4- to be
5- stealing – having
6- to see – to come
7- driving

E:

1- have
2- staying
3- to study
4- be
5- to organize
6- going
7- to have
8- to return
9- get
10- have
11- to get

Vocabulary:
A:

1- facial
2- cardigans
3- jumpers
4- slipper

p70
B:
1- absolutely
2- complete
3- dietician
4- recommended
5- in shape
6- fitness programme

C:
1- b
2- b
3- a
4- a
5- b

D:
1- whitened
2- am having my car repaired at the moment
3- had my flat painted last week
4- will have my car washed this week
5- had my blood pressure taken
6- have had my hair cut and styled


p71
A:

1- chicken nuggets
2- poverty
3- aid
4- canteen
5- hunger
6- addicted

B:

1- drawbacks
2- pastime
3- nutritious
4- overweight
5- concerned
6- radical

C:

1- d
2- c
3- b
4- f
5- e
6- a


p72
D:

1- I would like to give you my opinion on this matter
2- I agree we should help senior citizens; everyone can benefit from this
3- Many elderly people have no relatives
4- I believe that if we work together we can look after the elderly


P73:
A:
1- the hard way
2- in the way
3- made this way
4- out of the way
5- the other way round
6- on the way
7- there's no way
8- by the way

B:
1- hold
2- lost
3- hold
4- kept
5- loses
6- keep
7- holding
8- lose

C:
1- selection
2- takeaway
3- cook
4- discouraged
5- scenery
6- feature

D:
1- ask
2- have missed
3- have paid
4- could
5- can't
6- might have

E:
1- shouldn’t have taken your brother's mobile phone without asking him first
2- must have gone to the library
3- must have been a scary experience for you
4- might have seen this documentary before
5- can't have finished his assignment before me
6- might not have known about the exhibition
7- could have broken your leg when you fell down

F:
1- but
2- no
3- keep
4- of
5- with
6- about
7- hard
8- have


p75
A:

1- contribute
2- announcement
3- regarding
4- collage
5- event

B:

1- Firstly, I would like to know when this course is taking place
2- Could you tell me if this will be alright?
3- I was wondering what level this is for
4- I would be grateful if you could let me know how much the course costs
5- Could you let me know where we will be staying


P76:
A:
1- no use getting
2- about going fishing
3- would rather work
4- are having our house decorated
5- had the water pipe fixed
6- should have told his parents
7- must have visited this museum
8- almost had an accident

B:
1- F
2- T
3- NM
4- F
5- F
6- T
7- NM
8- NM

المزيد من المواضيع التي تخص منهج المسافر

رابط مختصر للموضوع 
https://bit.ly/2z0Y4Tf

تعليقات